Ιατρικός Ρουχισμός

Οι εργαζόμενοι του κλάδου της υγείας αξίζουν επίσης να είναι στη μόδα!

Ιατρικές Στολές - Ιατρικές Μπλούζες - Ιατρικές Ποδιές - Ιατρικές Ρόμπες - Στολές Νοσηλευτών Αθήνα - Ιατρικά Scrubs - Ρούχα Εργασίας
Στολές Νοσηλευτών Αθήνα – Μπολοβίνας – Πατήστε ΕΔΩ για να αγοράσετε οικονομικά και ποιοτικά ιατρικά scrubs

 

Μετά τις μάσκες, τα ιατρικά scrubs λαμβάνουν τη “θεραπεία του σχεδιαστή” μιας και είναι η επόμενη μεγάλη αγορά που κανείς δεν περίμενε.

Ένας από τους πιο απρόσμενους ενοχλητικούς αντίκτυπους της πανδημίας ήταν να αλλάξει για πάντα τις σχέσεις μας με τον προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό, και έτσι οι ιατρικές ενδυμασίες, τουλάχιστον όσον αφορά τις μάσκες, έγιναν ένα νέο αξεσουάρ και ένα μέρος της σχεδόν κάθε γκαρνταρόμπας.

Τώρα αυτή η σχέση βαδίζει προς μια νέα φάση. Η Josie Natori, μια σχεδιάστρια γνωστή για τα είδη χαλάρωσης και τα εσώρουχά της, ενώνει τις δυνάμεις της με την Care+Wear, την εταιρεία ιατρικών ενδυμάτων που είναι γνωστή για τη προσέγγιση στα καλύμματα γραμμής PICC, για να παρουσιάσει μια σειρά ρούχων εργασίας που έχουν σχεδιαστεί με βάση τα καλύτερα μοντέλα πιτζάμας της.

Η κυρία Natori είναι η πιο πρόσφατη εισερχόμενη σε μια αυξανόμενη προσπάθεια να αναθεωρήσει το τι μπορεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους, και πιο αναγνωρισμένους, επαγγελματικούς τομείς ως τον επόμενο μεγάλο χώρο μόδας.

Το περασμένο μήνα, για παράδειγμα, η εταιρεία scrubs “FIGS”, που εισήχθη το 2013 και που προωθείται ως η Lululemon των ιατρικών ενδυμάτων, κατέθεσε δημόσια προσφορά με μετοχές που πωλήθηκαν πάνω από την αναμενόμενη τιμή και με αξία περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Jaanuu, που ιδρύθηκε την ίδια χρονιά και είναι γνωστή για τα scrubs της που περιλαμβάνουν στοιχεία όπως χρυσά φερμουάρ σκέφτεται επίσης την καταχώρησή της στο χρηματιστήριο.

Και αυτά είναι μόνο κάποια από τα κυρίαρχα ονόματα σε έναν ανταγωνιστικό κλάδο που περιλαμβάνει τις Koi, τη μάρκα “ευεξίας” των scrubs (που συνεργάστηκε επίσης με τη Betsy Johnson για ορισμένα σχέδια scrubs με σχέδια), WonderWink και Grey’s Anatomy.

Σύμφωνα με το Fortune Business Insights, η παγκόσμια αγορά για ιατρικά ενδύματα, στα οποία περιλαμβάνονται ιατρικά scrubs και ιατρικές ποδιές, ήταν 86,15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και αναμένεται να αυξηθεί σε 140 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028. Ταυτόχρονα, το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την υγεία αναμένεται να αυξηθούν κατά 15% από το 2019 έως το 2029, προσθέτοντας 2,4 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα επαγγελματιών.

Όλοι αυτοί οι επαγγελματίες χρειάζονται ρούχα για την εργασία τους και αν και ορισμένοι γιατροί είχαν ήδη απομακρυνθεί από τα scrubs πριν την πανδημία, το τελευταίο έτος τα έκανε ακόμα πιο σημαντικά και αναγκαία.

“Είναι ο μοναδικός τρόπος που όλοι στο νοσοκομείο μπορούν να εκφραστούν,” είπε ο Chaitenya Razdan, ιδρυτής της Care+Wear, που την ξεκίνησε το 2014 με την πρόθεση να κάνει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα ιατρικά προβλήματα των ασθενών να νιώθουν καλύτερα, και μέρος αυτού είναι να ντύνονται σαν ένα ξεχωριστό άτομο.

“Όταν σκεφτόμαστε πώς εκφραζόμαστε όταν πηγαίνουμε στη δουλειά, είναι τρελό που νοσοκόμοι και γιατροί δεν είχαν παλαιότερα αυτή την ευκαιρία,” είπε ο κ. Razdan. Καθώς οι κανόνες ντυσίματος επανεκτιμώνται παντού, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των σχολείων, γιατί να εξαιρεθούν οι υγειονομικοί εργαζόμενοι;

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα δεδομένου ότι η πανδημία έθεσε τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων, μετατρέποντάς τους σε ήρωες, και λαμβάνοντας υπόψη την άνοδο του αθλητισμού, που επέκτεινε την οπτική των σχεδιαστών στον τομέα των ελαστικών, άνετων ενδυμάτων, είναι λογικό να πιστεύουμε ότι τα scrubs, που βρίσκονται κάπου ανάμεσα σε πιτζάμες και αθλητικά ρούχα, αξίζουν την ίδια αντιμετώπιση.

 

Στολές Νοσηλευτών Αθήνα – Μπολοβίνας – Πατήστε ΕΔΩ για να αγοράσετε οικονομικά και ποιοτικά ιατρικά scrubs

 

Μπολοβίνας – Ιατρικές Στολές – Στολές Νοσηλευτών Αθήνα

 

Μια Σύντομη Ιστορία των Scrubs

Τα scrubs, πήραν το όνομά τους από το γεγονός ότι φοριούνται σε ένα περιβάλλον που έχει επιλυμένο πρόβλημα υγιεινής, σύμφωνα με ιστορίες σχετικά με την ιατρικη ενδυμασία από έναν χειρουργό το 1894. Ωστόσο, άρχισαν να χρησιμοποιούνται ευρέως στα νοσοκομεία μόνο από τη δεκαετία του 1940 (οι γιατροί παλαιότερα φορούσαν απλά ποδιές πάνω από τα ιατρικά τους). Αρχικά κατασκευαζόντουσαν σε λευκό χρώμα, αλλά μετατράπηκαν στο γνωστό πράσινο, διότι το λευκό έσμιγε με το λευκό των περισσότερων χειρουργείων υπό έντονο φωτισμό. 

Παραδοσιακά, τα περισσότερα scrubs για ιατρικό προσωπικό παρείχαν τα νοσοκομεία, συνεπώς, ήταν κοινά: αμφίφυλλα, αρκετά άνετα για να ταιριάξουν σχεδόν σε οποιοδήποτε σώμα και αρκετά ανθεκτικά για να αντέχουν στα βιομηχανικά πλυντήρια.

Ο Donald Macdonald, οφθαλμίατρος και χειρουργός με ειδίκευση στην αποκαταστατική χειρουργική, δήλωσε ότι άρχισε να φοράει scrubs στην ιατρική σχολή του (αποφοίτησε το 1980) και από τότε, οπουδήποτε και αν βρισκόταν στον κόσμο, “ήταν όλα τα ίδια”.

Ενώ τα νοσοκομεία εξακολουθούν να παρέχουν scrubs για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποκτούν όλο και περισσότερο τη δυνατότητα να αγοράσουν τη δική τους ενδυμασία ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι ενώ μεγάλοι προμηθευτές στο χώρο των ενδυμάτων παράγουν ιατρικά scrubs για τα νοσοκομεία, άνοιξε η πόρτα για start-ups που στοχεύουν στον καταναλωτή και θέλουν να ταράξουν την αγορά.

Διάφορες άλλες εξωτερικές ιατρικές εγκαταστάσεις, όπως οι γραφεία πλαστικής χειρουργικής ή τα οδοντιατρικά ιατρεία, πρωτοπορούσαν στην μόδα των scrubs, αλλά τώρα αυτά έχουν διαδοθεί και στον γενικό ιατρικό πληθυσμό.

 

Στολές Νοσηλευτών Αθήνα – Μπολοβίνας – Πατήστε ΕΔΩ για να αγοράσετε οικονομικά και ποιοτικά ιατρικά scrubs

 

Μπολοβίνας – Ιατρικές Στολές – Στολές Νοσηλευτών Αθήνα

 

“Οι άνθρωποι άρχισαν να τα συγκρίνουν,” δήλωσε η Marina Hartnick, 25 ετών, η οποία βρίσκεται στο τελευταίο εξάμηνο των νοσηλευτικών σπουδών της στο MGH Institute of Health Professions στην Βοστώνη  και προτιμά τα στενά scrubs της FIGS. Παρόλο που το Massachusetts General διαθέτει scrubs που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εργαζόμενοι του χειρουργείου, η κυρία Hartnick δήλωσε ότι σπάνια έβλεπε κάποιον να τα φορά.

Η Kim Zafra, 29 ετών, αναπληρώτρια νοσοκόμα στο Mount Sinai της Νέας Υόρκης και μία από τους δοκιμαζόμενους για τη σειρά Care+Wear x N Natori, έχει 10 έως 15 ζευγάρια scrubs. Ωστόσο, μέχρι πρόσφατα, δήλωσε: “Δεν τα είχα ποτέ σκεφτεί ως κάτι που θα μπορούσε να σας κάνει να νιώσετε καλά στον χώρο εργασίας. Είναι περίεργο που μόλις τώρα το ανακαλύπτουμε.”

Οι σχεδιαστές, όμως, προσπαθούν να δώσουν νέα όψη στα scrubs. Η κυρία Natori, που δηλώνει πως έχει “τουλάχιστον 20 θείους, θείες και ξαδέλφια που είναι γιατροί και νοσοκόμες,” γνώρισε τον κ. Razdan τον αρχές του 2020 μέσω μιας πρωτοβουλίας που ονομάζεται Fashion for the Front Lines, η οποία δημιουργήθηκε για να εμπλακούν στον κόσμο του λιανικού εμπορίου με την αναζήτηση, κατασκευή και διανομή προστατευτικού εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Άρχισαν να συζητούν την πιθανότητα της δημιουργίας scrubs.

“Μιλάμε πολύ για το ότι οι άνθρωποι έχουν σε μεγάλο βαθμό: πολλά πράγματα, πολλά ρούχα, πολλές επιλογές,” δήλωσε η κυρία Natori. “Αλλά αυτό δεν ισχύει για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.”

Η εξέλιξη της μόδας στα scrubs είναι δύσκολη για να την αντιληφθεί κανείς με γυμνό μάτι. Και τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν κανόνες για τα χρώματα, τα οποία χρησιμοποιούνται για να υποδηλώνουν ειδικότητες ή και τους ορόφους, οπότε δεν υπάρχει η επιλογή να εμφανιστείς π.χ. με λεοπάρ απόχρωση ή με ρίγες. (Όσον αφορά τα καπέλα, υπάρχουν περισσότερες επιλογές).

Ωστόσο, ακόμα και μέσα στα περιοριστικά πλαίσια των προδιαγραφών, υπάρχει χώρος για σχεδιαστική δημιουργία. Η πρόκληση είναι να εξισορροπηθούν οι επιθυμίες του ατόμου με τις απαιτήσεις του κάθε ίδρυματος.

“Η εφαρμογή σίγουρα κάνει μεγάλη διαφορά,” είπε η κυρία Hartnick, η φοιτήτρια νοσηλευτικής. “Βοηθά στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης όταν μπαίνεις συνεχώς σε νέα δωμάτια και συναντάς νέους ανθρώπους.” Δεν ανησυχείτε ότι τα στυλό θα πέσουν από τις τσέπες ή ότι το πουκάμισο σας θα ανοίξει και θα σας εκθέσει όταν γέρνετε προς τα κάτω.

 

Στολές Νοσηλευτών Αθήνα – Μπολοβίνας – Πατήστε ΕΔΩ για να αγοράσετε οικονομικά και ποιοτικά ιατρικά scrubs

 

Μπολοβίνας – Ιατρικές Στολές – Στολές Νοσηλευτών Αθήνα

 

Επίσης, τα μπλουζάκια έχουν αυξήσει σε μεγάλο βαθμό το στυλ τους και τα υφάσματα γίνονται όλο και πιο σύγχρονα και φιλικά για το δέρμα για να επιτρέπουν την αναπνοή, την απορρόφηση υγρασίας και την απαλή επαφή με το σώμα σας.

Σύμφωνα με τη Heather Hasson, συν-διευθύνουσα σύμβουλος της FIGS, η εταιρεία προσφέρει 13 διαφορετικά στυλ, συμπεριλαμβανομένων μπλουζών χωρίς μανίκια και ενός φλις που ονομάζεται “το πρώτο σακάκι που σχεδιάστηκε για εσωτερικούς χώρους.”

Όσον αφορά τα σχέδια της Care+Wear, θα υπάρχουν δύο στυλ παντελονιού στα τέσσερα πιο κοινά χρώματα νοσοκομείου για άντρες και γυναίκες, καθώς και τρεις επιλογές μπλούζας για γυναίκες και δύο για άντρες, με περαιτέρω κυκλοφορίες αργότερα μέσα στη χρονιά. Το στυλ βρίσκεται κυρίως στις λεπτομέρειες: τσέπες με φερμουάρ, κοψίματα που παρατείνονται πίσω, κέντημα στον λαιμό και τοποθετημένες θηλιές με σκοπό να κρεμάσετε τις ετικέτες ταυτοποίησης. Οι τσέπες επίσης παίζουν σημαντικό ρόλο, ώστε τα scrubs να μπορούν να συνδυαστούν και να ταιριάζουν, επιτρέποντας μέχρι και 20 διαφορετικές παραλλαγές σε ένα σύνολο.

Όταν ο κ. Macdonald, ο οφθαλμίατρος, πήγε στο γραφείο του με τα scrubs της Natori ώστε οι υπάλληλοι του να τα δοκιμάσουν, είπε: “Όλοι έγιναν χαρούμενοι”. Εξέφρασε την έκπληξη του που όλοι συζητούσαν για το design των scrubs μιας και δεν του είχε περάσει από το μυαλό ότι αυτό θα έκανε κάποια διαφορά.

Η κυρία Natori πιστεύει ότι οι συνάδελφοί της από την “Fashion Week” μπορεί να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να επεκτείνουν τον τομέα τους στα ιατρικά ρούχα. “Δεν βλέπω γιατί όχι”, δήλωσε. “Η μόδα ψάχνει πάντα για νέες αγορές και αυτή είναι μια πολύ συναρπαστική.”

Ο τομέας των scrubs αναπτύσσεται γρήγορα και επιδίδεται στον σχεδιασμό και τη μόδα, αποδεικνύοντας ότι αυτό το κομμάτι της ιατρικής ενδυμασίας μπορεί να είναι πολλά περισσότερα από απλά λειτουργικό. Καθώς οι ιατρικές εργασίες προβλέπεται να αυξηθούν κατά 15% από το 2019 έως το 2029, ο τομέας των ιατρικών ενδυμάτων αναμένεται να εξελιχθεί περαιτέρω, ενσωματώνοντας τη μόδα και την έκφραση του ατόμου στον εργασιακό χώρο της υγείας.

 

Ακολουθήστε μας στο Ιnstagram για να μην χάνετε τις νέες μας προσφορές!

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα
άρθρα που ανεβαίνουν σχετικά με τα ρούχα της εργασίας σας!

 

Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο Youtube

 

 

Διαβάστε ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο για τα ιατρικά scrubs!

 

 

ΜΠΟΛΟΒΙΝΑΣ

Ιατρικά Ρούχα και Επαγγελματικός Ρουχισμός από το 1975!

ΜΠΟΛΟΒΙΝΑΣ – Ιατρικά Ρούχα, ιατρικές στολές, ρούχα εργασίας, ρούχα σεφ, scrubs ιατρικά εδώ και 50 χρόνια! – Μπολοβίνας Στολές Νοσηλευτών Αθήνα

 

Η εμπειρία μας πάνω στον επαγγελματικό ρουχισμό μας έχει βοηθήσει να σας προσφέρουμε προϊόντα που ανταποκρίνονται σε όλες σας τις ανάγκες. – Μπολοβίνας Στολές Νοσηλευτών Αθήνα

 

Στο ηλεκτρονικό ή το φυσκό κατάστημά μας θα βρείτε scrubs ιατρικά σε μια μεγάλη πληθώρα χρωμάτων και μεγεθών! – Μπολοβίνας Στολές Νοσηλευτών Αθήνα

 

Μπολοβίνας – Ιατρικές Στολές – Στολές Νοσηλευτών Αθήνα

 

Εάν ενδιαφέρεστε για ιατρική ενδυμασία, στην σελίδα μας θα βρείτε την συλλογή μας από ιατρικά scrubs σε οικονομικές τιμές! Εάν είστε ιατρός, νοσηλευτής, φοιτητής ιατρικής ή εργάζεστε στον τομέα της υγείας, αυτή η σελίδα είναι για εσάς καθώς θα σας προσφέρει ποιοτικά ρούχα σε προσιτές τιμές για όλους!

Τα scrubs αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής εργασίας σας, και γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να έχετε πρόσβαση σε ρούχα ποιότητας, άνετα και πρακτικά. Συνεργαζόμαστε με τους κορυφαίους προμηθευτές για να σας προσφέρουμε scrubs που συνδυάζουν ποιότητα και αντοχή στον χρόνο, χωρίς να ξεπερνούν τον προϋπολογισμό σας.

Ανακαλύψτε την μοναδική γκάμα σχεδίων, χρωμάτων και μεγεθών που προσφέρουμε και εντυπωσιαστείτε από την ευκολία κίνησης και την άνεση που προσφέρουν τα scrubs μας. Είτε προτιμάτε τον κλασικό σχεδιασμό, είτε αναζητάτε κάτι πιο μοντέρνο και ίσως με σχέδια, εδώ θα βρείτε ακριβώς αυτό που σας ταιριάζει.

Δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνετε σε διάφορα καταστήματα ή να ξοδεύετε πολλά χρήματα για να αποκτήσετε ποιοτικά ιατρικά scrubs, αφού η εταιρεία μας, με 50 χρόνια εμπειρίας φρόντισε να σας τα παρέχει σε μια υπερσύγχρονη πλατφόρμα για εσάς!

Για αυτό λοιπόν, μην χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε τα αγαπημένα σας scrubs στις καλύτερες τιμές της αγοράς ή να τα κάνετε δώρο σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο που εργάζεται στον χώρο της υγείας.

Ελάτε σήμερα στον ψηφιακό μας χώρο και ανακαλύψτε τον κόσμο των ιατρικών scrubs που προσφέρουμε. Ανυπομονούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία αγορών.

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα μας και ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στην οικογένειά μας! Ελάτε τώρα και εξασφαλίστε τα scrubs που αξίζετε!

 

 

 

 

Το παρόν άρθρο αποτελεί μετάφραση. Το γνήσιο άρθρο είναι δημοσιευμένο στο  NY Times από την Vanessa Friedman.

 

Link γνήσιου άρθρου: https://www.nytimes.com/2021/06/09/fashion/healthcare-workers-scrubs-fashion.html

 

 

Μπολοβίνας – Ιατρικές Στολές – Στολές Νοσηλευτών Αθήνα

 

Νοσηλευτικό Σετ
Μπολοβίνας – Ιατρικές Στολές – Στολές Νοσηλευτών Αθήνα

 

Μπολοβίνας – Ιατρικές Στολές – Στολές Νοσηλευτών Αθήνα

 

Στολή Εφημερίας
Μπολοβίνας – Ιατρικές Στολές – Στολές Νοσηλευτών Αθήνα

 

Μπολοβίνας – Ιατρικές Στολές – Στολές Νοσηλευτών Αθήνα

 

Ιατρικά Σκραμπ - Μπολοβίνας
Μπολοβίνας – Ιατρικές Στολές – Στολές Νοσηλευτών Αθήνα

 

Μπολοβίνας – Ιατρικές Στολές – Στολές Νοσηλευτών Αθήνα

 

Μπολοβίνας – Ιατρικές Στολές – Στολές Νοσηλευτών Αθήνα

 

Μπολοβίνας – Ιατρικές Στολές – Στολές Νοσηλευτών Αθήνα

 

Μπολοβίνας – Ιατρικές Στολές – Στολές Νοσηλευτών Αθήνα

 

Στολές Νοσηλευτών Αθήνα

 

2 Comments

 1. Lydia
  2 Αυγούστου 2023 at 19:46

  Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας να παρέχετε και ενημέρωση στους πελάτες σας! Δεν περίμενα ότι ένα κατάστημα πώλησης ενδυμάτων θα είχε blog και μάλιστα θα προσέφερε υλικό από τις πιο διάσημες εφημερίδες του κόσμου. Και πάλι μπράβο σας!

  1. admin
   2 Αυγούστου 2023 at 19:51

   Ευχαριστούμε για το όμορφο σχόλιο σας. Η αλήθεια είναι πως πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο και τα άρθρα μας είναι μια ακόμη ένδειξη της προσπάθειας μας στο να κάνουμε το καλύτερο για τους πελάτες μας και στην καινούρια ψηφιακή εποχή που μόλις εισήλθαμε μέσω του bolovinas.com!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Description
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Add to cart
Click outside to hide the comparison bar
Compare
0
0