Ιατρικός Ρουχισμός

Scrubs Ιατρικά: Τι πρέπει να προσέξετε!

Scrubs Ιατρικά

Μπολοβίνας – για Scrubs Ιατρικά πατήστε ΕΔΩ

 

Διαβάστε ένα άρθρο σχετικά με τα ιατρικά scrubs, τα οποία αποτελούν ένα απαραίτητο στοιχείο της ενδυμασίας για όσους εργάζονται σε νοσοκομεία, ιατρεία και κέντρα υγείας.

 

Η ιστορία των scrubs ξεκινάει από τα μέσα του 20ου αιώνα, όταν οι γιατροί και οι νοσηλευτές άρχισαν να φορούν ειδικά ρούχα για την προστασία τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Αρχικά, τα scrubs ήταν λευκά, για να συμβολίζουν την καθαριότητα και την υγιεινή, αλλά αυτό άλλαξε σταδιακά, καθώς το λευκό χρώμα ήταν πολύ έντονο για τα μάτια στις φωτεινά φωτισμένες χειρουργικές αίθουσες και έτσι σήμερα, τα scrubs είναι διαθέσιμα σε πολλά χρώματα και σχέδια.

Η καθαριότητα και η συντήρηση των scrubs είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των εργαζομένων και των ασθενών από την μετάδοση μικροβίων για αυτό τα scrubs πρέπει να πλένονται τακτικά σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να εξολοθρεύονται τυχόν μικρόβια, και πρέπει οπωσδήποτε να αλλάζονται μετά από κάθε βάρδια ή όταν γίνονται βρώμικα.

Επιπλέον, υπάρχουν διάφορα ειδικά scrubs για διάφορες κλινικές καταστάσεις, για παράδειγμα, στα χειρουργεία χρησιμοποιούνται συχνά scrubs που είναι ανθεκτικά στα υγρά και έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Επίσης, υπάρχουν scrubs που είναι σχεδιασμένα για να είναι άνετα κατά τη διάρκεια μακρύχρονων βαρδιών, με ειδικά υφάσματα που απορροφούν την υγρασία και επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει.

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα scrubs, παρόλο που είναι πρακτικά, μπορούν επίσης να είναι και κομψά εντάσοντας και στυλιστικά στοιχεία ώστε να ταιριάζουν περισσότερο στις προσωπικές επιλογές του χρήστη. Με την ποικιλία των χρωμάτων, των σχεδίων και των στυλ που είναι διαθέσιμα σήμερα, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας μπορούν να εκφράσουν την προσωπικότητά τους και να νιώθουν καλά με την εμφάνισή τους, ενώ παράλληλα παρέχουν υψηλής ποιότητας φροντίδα στους ασθενείς.

Τα scrubs αποτελούνται από μία μπλούζα και ένα παντελόνι σε διάφορα μεγέθη και η επιλογή του σωστού scrub είναι σημαντική για την άνεση, την ασφάλεια και την εμφάνιση του εργαζόμενου.

Τα ιατρικά scrubs προστατεύουν τον χρήστη από σωματικά υγρά και μικρόβια κατά την φροντίδα και την περίθαλψη των ασθενών, για αυτό είναι σημαντικό να εφαρμόζουν καλά στο σώμα του χρήστη, ώστε να μην αυξάνονται οι πιθανότητες μεταφοράς παθογόνων μικροοργανισμών από τον ασθενή προς τον χρήστη. Επιπλέον, ένα καλά εφαρμοστό και εμφανίσιμο scrub μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθηση του εργαζόμενου, να βελτιώσει την απόδοσή του στην εργασία καθώς και να ενισχύσει την συνολική εικόνα του νοσοκομείου και της οργανωσιακής του ταυτότητας.

Για την επιλογή του κατάλληλου scrub, ο χρήστης πρέπει να λάβει υπόψη του τον σωματότυπό του, το μέγεθος, το ύφασμα και το χρώμα του scrub, όπως επίσης, και την λειτουργικότητα του scrub η οποία είναι σημαντική, οπότε θα πρέπει να διαθέτει αρκετές τσέπες για την αποθήκευση των αντικειμένων που είναι απαραίτητα για την εργασία του χρήστη.

 

Αν ενδιαφέρεστε για scrubs ιατρικά σε χαμηλές τιμές, μπείτε στο bolovinas.com

 

Scrubs Ιατρικά σε πολλά χρώματα
Scrubs Ιατρικά σε πολλά χρώματα

 

Τι να προσέξετε όταν διαλέγετε ένα νέο scrub;

Αρχικά, πριν επιχειρήσετε να αγοράσετε ένα ιατρικό scrub από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, χρειάζεται να μετρήσετε με μεγάλη προσοχή το σώμα σας, προκειμένου να βρετε το σωστό μέγεθος για εσάς. Αν σκέφτεστε να αγοράσετε μόνο το παντελόνι, θα μετρήσετε τους γοφούς και την ράχη σας, ενώ αν αγοράσετε μόνο μπλούζα, θα μετρήσετε το μπούστο και την μέση σας.

Για να μετρήσετε τους γοφούς σας, ενώστε τα πόδια σας, μετρήστε το φαρδύ μέρος των γοφών και μη ξεχάσετε να μετρήσετε την απόσταση από τη ραφή που έχει ο καβάλος μέχρι ένα εκατοστό κάτω από τον αστράγαλο.

Για να κάνετε μέτρηση στην μέση σας, πηγαίνετε στο πάνω μέρος των γοφών σας και στο κάτω μέρος των πλευρών και μετρήστε αυτά τα σημεία, και για το μπούστο, περάστε την μεζούρα γύρω από το μεγαλύτερο σημείο του στήθους και σημειώστε το νούμερο που αναφέρεται σε αυτή.

Παρόλα αυτά, επιλέγοντας το κατάλληλο ιατρικό scrub που θα σας ταιριάζει δεν είναι μόνο θέμα μεγέθους, μιας και στην αγορά, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία ιατρικών στολών και για να βρείτε το στυλ που σας ταιριάζει καλύτερα, πρέπει να γνωρίζετε τον τύπο του σώματός σας. Οι τύποι σώματος κατηγοριοποιούνται κυρίως σε πέντε κατηγορίες: κλεψύδρα, ορθογώνιο, αχλάδι, μήλο και αντεστραμμένο τρίγωνο. Ας δούμε πιο αναλυτικά τον κάθε τύπο σώματος:

Κλεψύδρα:

Αν έχετε καμπύλες και λεπτή μέση, τα περισσότερα ιατρικά scrubs θα σας ταιριάζουν άψογα.

Ορθογώνιο:

Αν έχετε ένα αθλητικό σώμα ή αλλιώς ορθογώνιο τύπο σώματος, ισχύει το ίδιο.

Μήλο:

Αν έχετε μια πιο στρογγυλή σιλουέτα και οι γοφοί σας έχουν το ίδιο μέγεθος με την μέση, επιλέξτε μια μπλούζα με λαιμόκοψη και ένα slim leg παντελόνι. Η μπλούζα θα κάνει την εμφάνισή σας πιο κομψή, ενώ το παντελόνι θα επιμηκύνει τα πόδια και θα αποσπάσει την προσοχή από την μέση σας.

Αντεστραμμένο τρίγωνο:

Αν έχετε φαρδιούς ώμους και πιο στενούς γοφούς, μπορείτε να επιλέξετε unisex ιατρικά scrubs που εφαρμόζουν πιο χαλαρά στο σώμα και να βάλετε την μπλούζα μέσα από το παντελόνι έτσι ώστε η μέση να φαίνεται πιο εμφανής και όχι οι ώμοι.

Αχλάδι:

Αν έχετε φαρδιούς γοφούς και πιο στενούς ώμους, μπορείτε να διαλέξετε μια ιατρική μπλούζα που έχει μπροστινή τσέπη και ένα πιο slim παντελόνι, ώστε να είναι κομψή η εμφάνισή σας.

 

Σκεφτείτε επίσης το ύφασμα και το χρώμα των scrubs!

Επιλέξτε προσεκτικά το ύφασμα του ιατρικού scrub για να εφαρμόζει τέλεια στο σώμα σας και την σύνθεση του υφάσματος η οποία θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να φοριέται άνετα σε οποιαδήποτε θερμοκρασία του εργασιακού χώρου. Αν επιτρέπεται από την διοίκηση να διαλέξετε το χρώμα του scrub, επιλέξτε κάποιο που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας και θα το κάνει πιο ζεστό.

 

Αποκτήστε Scrubs Ιατρικά σε σετ ή ξεχωριστά μπλούζα ή παντελόνι στο bolovinas.com

 

Scrubs Ιατρικά σε πολλά χρώματα
Scrubs Ιατρικά σε πολλά χρώματα

 

Πως να φροντίζετε τα ιατρικά scrubs για να αντέχουν περισσότερο στον χρόνο!

 

Πλύσιμο σε ζεστό νερό με λευκό ξύδι:

Το ξύδι μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση των λεκέδων αλλά και στην διατήρηση των χρωμάτων των scrubs.

Προεπεξεργασία των λεκέδων πριν το πλύσιμο:

Αν έχετε λεκέδες στα scrubs σας, εφαρμόστε ένα προϊόν για την αφαίρεση λεκέδων πριν τα βάλετε στο πλυντήριο.

Καθαρίστε τα ιατρικά scrubs αμέσως μετά την εργασία σας:

Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή της επιδείνωσης των λεκέδων και της εξάπλωσης των μικροβίων και των μικροοργανισμών.

Γυρίστε τα μέσα έξω κατά τη διάρκεια του πλυσίματος:

Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των χρωμάτων και των σχεδίων των scrubs, και συνιστάται περισσότερο σε παιδιατρικές στόλες οι οποίες συνήθως έχουν σχέδια.

Μην πλένετε τα scrubs με τα υπόλοιπα ρούχα σας:

Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της εξάπλωσης των μικροβίων στα υπόλοιπα ρούχα σας και έτσι θα προστετέψετε όλα τα μέλη της οικογένειά σας από κάποια λοίμωξη.

Μην χρησιμοποιείτε τακτικά λευκαντικό, εκτός αν απολυμαίνετε:

Το λευκαντικό μπορεί να προκαλέσει ξεθώριασμα των χρωμάτων των scrubs, ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση των scrubs εφόσον είναι απαραίτητο.

 

Το σωστό πλύσιμο των scrubs στο πλυντήριο

Το πλύσιμο των ρούχων εργασίας σας είναι μια πολύ σημαντική προϋπόθεση για να τα διατηρήσετε σε άψογη κατάσταση, για αυτό μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές 2 χρήσιμων άρθρων που ίσως θα σας φανούν χρήσιμες:

 1. Πώς να βάζεις πλυντήριο σωστά: Προετοιμασία | Skip: Ένα άρθρο που σας εξηγεί πώς να διαχωρίζετε την μπουγάδα σας ανάλογα με το χρώμα, το ύφασμα και το πόσο λερωμένα είναι τα ρούχα. Σας αναλύει το ότι πρέπει να πλένετε μαζί παρόμοια χρώματα, να αποφεύγετε να βάζετε μάλλινα ή δερμάτινα με ευαίσθητα υφάσματα και να μην πλένετε πάρα πολύ λερωμένα ρούχα με εσώρουχα ή λευκά είδη.
 2. Τα 9 πιο συνηθισμένα λάθη στη χρήση του πλυντηρίου ρούχων: Ένα άρθρο που σας αποκαλύπτει τις κοινότερες παγίδες που μπορεί να κάνουν τη δουλειά του πλυντηρίου δυσκολότερη και να επηρεάσουν τη φρεσκάδα και τη διάρκειά των ρούχων σας, και αναφέρει πως δεν πρέπει να υπερβάλλετε στη δόση του απορρυπαντικού ή να υπερφορτώνετε το πλυντήριο κ.α.

 

Scrubs Ιατρικά σε προσιτές τιμές για όλους!

Κάποια ενδεικτικά προϊόντα μας. Περισσότερα θα βρείτε στο bolovinas.com.

 

Scrubs Ιατρικά Πετρόλ
Scrubs Ιατρικά Πετρόλ

 

Scrubs Ιατρικά Μωβ
Scrubs Ιατρικά Μωβ

 

Scrubs Ιατρικά Ηλεκτρίκ
Scrubs Ιατρικά Ηλεκτρίκ

 

Scrubs Ιατρικά Λιλά
Scrubs Ιατρικά Λάιμ

 

Scrubs Ιατρικά Τιρκουάζ
Scrubs Ιατρικά Τιρκουάζ

 

 

Ακολουθήστε μας στο Ιnstagram για να μην χάνετε τις νέες μας προσφορές!

 

Ακολυθήστε μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα
άρθρα που ανεβαίνουν σχετικά με τα ρούχα της εργασίας σας!

 

Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο Youtube

 

ΜΠΟΛΟΒΙΝΑΣ – Ιατρικά Ρούχα και Επαγγελματικός Ρουχισμός από το 1975!

ΜΠΟΛΟΒΙΝΑΣ – Ιατρικά Ρούχα, ιατρικές στολές, ρούχα εργασίας, ρούχα σεφ, scrubs ιατρικά εδώ και 50 χρόνια! – Μπολοβίνας Scrubs Ιατρικά
Η εμπειρία μας πάνω στον επαγγελματικό ρουχισμό μας έχει βοηθήσει να σας προσφέρουμε προϊόντα που ανταποκρίνονται σε όλες σας τις ανάγκες. – Μπολοβίνας Scrubs Ιατρικά
Στο ηλεκτρονικό ή το φυσκό κατάστημά μας θα βρείτε scrubs ιατρικά σε μια μεγάλη πληθώρα χρωμάτων και μεγεθών! – Μπολοβίνας Scrubs Ιατρικά

 

Μπολοβίνας – Scrubs Ιατρικά

Εάν ενδιαφέρεστε να ενισχύσετε κι άλλο τις γνώσεις σας μπορείτε να πατήσετε τα παρακάτω links ώστε να διασταυρώσετε κι όσα διαβάσατε στο άρθρο μας!

 

Πηγές:

The Spruce

 

Medical Scrubs Collection

 

Garment Printing

 

Raley’s Scrubs

 

Simply Scrubs

 

Work Armour Solutions

 

Infectious Clothing

 

Jaanuu

 

Daily Nurse

 

Onward Healthcare

 

Επιπλέον μπορείτε να μάθετε περισσότερα στους παρακάτω συνδέσμους:

skip.gr

 

kotsovolos.gr

 

spirossoulis.com

 

1 Comment

 1. Thwdoris
  31 Ιουλίου 2023 at 14:09

  Εξαιρετικό!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Description
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Add to cart
Click outside to hide the comparison bar
Compare
0
0