Ιατρικός Ρουχισμός

Τα ιατρικά scrubs είναι μια εξέλιξη – και μάλιστα πολύ ευπρόσδεκτη

Ιατρικά Scrubs

Πως ξεκίνησαν τα ιατρικά scrubs;

Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ελέγχου λοιμώξεων και έχουν εξελιχθεί τα τελευταία 100 χρόνια περίπου, αλλά οι εκδοχές που αναγνωρίζουμε σήμερα – και ποιος δεν είναι γνωστός με την όψη και το σύμβολο των ιατρικών ρούχων από την πανδημία – εμφανίστηκαν κυρίως κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, κυρίως προς τα μέσα και το τέλος.

Ας δώσουμε μια σύντομη, και μερικές φορές δυσάρεστη, ιστορία!

Αρχικά, υπήρχε το παλτό του χειρουργού του 1800, βρώμικο (με ό,τι μπορείς να φανταστείς) και βρώμικο από προηγούμενες επεμβάσεις, σύμφωνα με το Βασιλικό Κολλέγιο των Χειρουργών της Αγγλίας.
Ναι, οι χειρουργοί φορούσαν τα δικά τους ρούχα για να πραγματοποιήσουν τις επεμβάσεις, κρατώντας ακόμα και τις βελόνες τους στα γιακά τους! Ήταν μια εμπειρία χωρίς προστασία και χωρίς αποστείρωση που, δυστυχώς, συχνά κατέληγε σε θάνατο για τον ασθενή.
Όταν η λοίμωξη και η καθαριότητα έγιναν γνωστές στα μέσα του 19ου αιώνα, ο έλεγχος των βακτηρίων γύρω από τα όργανα και τις πληγές άρχισε να βελτιώνεται. Ωστόσο, οι χειρουργοί απλά αντικατέστησαν το παλτό με μη αποστειρωμένη “ποδιά κρεοπώλη” και αυτό ήταν περισσότερο για να προστατεύσουν τα δικά τους ρούχα παρά τον ασθενή.

Μόνο στο τέλος του αιώνα εισήχθησαν τα λευκά ιατρικά γιλέκα.

Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος και η επιδημία της ισπανικής γρίπης το 1918 είδαν την προσθήκη καπέλων, μασκών προσώπου και λαστιχένιων γαντιών στις χειρουργικές αίθουσες.

 

Αγοράστε οικονομικά και ποιοτικά scrubs στο bolovinas.com πατώντας στην εικόνα

H εξέλιξη

Μια τυπική λευκή χειρουργική στολή – μπλούζες και παντελόνια – έγινε σύνηθες γύρω στη δεκαετία του 1940, ως μέρος της πρόληψης των μετεγχειρητικών λοιμώξεων.

Ωστόσο, το λευκό, σε συνδυασμό με τα φωτεινά φώτα των χειρουργείων, προκαλούσε κόπωση των ματιών, και για αυτό πολλά νοσοκομεία εισήγαγαν στολές σε αποχρώσεις του πράσινου στα μέσα της δεκαετίας του ‘60.

Ήταν αυτά τα “χειρουργικά πράσινα”, που αργότερα ονομάστηκαν “scrubs“, διότι φορούνταν σε ένα περιβάλλον απολύμανσης ή αποστείρωσης.

Μέχρι τη δεκαετία του ’70, τα ιατρικά scrubs είχαν σχεδόν εξελιχθεί στη σύγχρονη έκδοση που βλέπουμε σήμερα – ένα unisex άνετο ρούχο που αποτελείται από μπλούζα με V λαιμό και παντελόνι με ρυθμιζόμενο κορδόνι – σχεδιασμένο να είναι τόσο άνετο όσο και ανθεκτικό.

Στα νοσοκομεία και πέρα από αυτά

Σήμερα τα ιατρικά scrubs είναι διαθέσιμα σε ποικίλη ποικιλία χρωμάτων, τα οποία επιλέγονται ανάλογα με τον χώρο της υγείας ή τον ρόλο του καθενός. Η σειρά των scrubs που θα βρείτε στο bolovinas.com περιλαμβάνει αποχρώσεις μπλε, πράσινου και πάρα πολλές ακόμη επιλογές χρωμάτων. Μέσω της υπηρεσίας κέντησης τους, μπορούν να εξατομικευτούν με εταιρικά λογότυπα ή ονόματα για την ατομικότητα.

Και πλέον, δεν αποτελούν απλώς το κύριο ρούχο των νοσοκομείων. Βλέπουμε τα ιατρικά scrubs και σε πολλά άλλα περιβάλλοντα υγείας, όπως σε γηροκομεία, οδοντιατρεία και κτηνιατρικά ιατρεία. Λόγω της άνεσης και ευελιξίας τους, συχνά φοριούνται από επαγγελματίες που εργάζονται στις φυσιοθεραπείες και στις επαγγελματικές θεραπείες. Και τώρα, με τις απαιτήσεις για απολύμανση λόγω της πανδημίας, τα βλέπουμε και σε επαγγελματίες υγείας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των οπτικώνν.

Έχουν γίνει δημοφιλή μέσω της τηλεόρασης, με την παρουσίαση σειρών όπως τα “Scrubs” και “Grey’s Anatomy”, και έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού. Το 2020, έγιναν διάσημα λόγω της έλλειψης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς τα ιατρικά scrubs έγιναν σύμβολο της μάχης του ιατρικού προσωπικού στην πρώτη γραμμή. Σε μερικές στολές μπορεί να συναντήσετε την φράση “Δεν φοράνε όλοι οι ήρωες κάπα”.

Αυτή ήταν η πορεία τους, αλλά τα ιατρικά scrubs έχουν σίγουρα εξελιχθεί!

Επιλογή ενδυμασίας

Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί τα scrubs είναι η υγιεινή επιλογή ενδυμασίας. Ενώ η άνεση είναι στην κορυφή της λίστας, είναι και ανθεκτικά και μπορούν να πλυθούν σε υψηλές θερμοκρασίες που απαιτούνται για την αποστείρωση. Για να αντέξουν αυτές τις απαιτήσεις, παρέχουμε μόνο υψηλής ποιότητας, ανθεκτικά ιατρικά scrubs, προσφέροντας ελαφριές και πιο βαριές εκδοχές υφασμάτων σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών.

Εμείς παρέχουμε ιατρικά scrubs εδώ και πάνω από 50 χρόνια στους επαγγελματίες της υγείας σε όλη την Ελλάδα και αποτελούμε μια γνωστή και έμπιστη εταιρεία ιατρικών ρούχων σε ολόκληρο τον κλάδο της υγείας. Μαζί με τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας υπερηφανευόμαστε και για τις προσιτές τιμές των προϊόντων μας, τα οποία θέλουμε να είναι μια εύκολη αγορά για όλους σας, καθώς και για την εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών μας με τους οποίους διατηρούμε μια άριστη σχέση όλα αυτά τα χρόνια.

Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε την καλύτερη ποιότητα και υπηρεσία για όσους εργάζονται στον υγειονομικό τομέα. Τα ιατρικά scrubs έχουν γίνει πολύ περισσότερα από ένα απλό εργασιακό ρούχο – έχουν γίνει σύμβολο της υγειονομικής μάχης και της αφοσίωσης των ιατρικών επαγγελματιών.

Αν προτιμάτε να παραγγείλετε ιατρικά scrubs μέσω διαδικτύου επισκεφτείτε το ακόλουθο link για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο και να το κάνετε δικό σας με λίγα μόνο βήματα.

https://www.bolovinas.com/product-category/iatrika-iatrika-rouxa-bolovinas/stoles-efimerias-scrubs/

 

Για να δείτε περισσότερα ιατρικά ρούχα πατήστε ΕΔΩ

 

Επιπλέον παρέχουμε ενδύματα και για τον κλάδο της εστίασης αλλά και για περισσότερα επαγγέλματα.

Για να δείτε τα ρούχα μας που αφορούν τους επαγγελματίες της εστίασης πατήστε ΕΔΩ
Για να κάνετε αγορές επαγγελματικού ρουχισμού για λοιπά επαγγέλματα πατήστε ΕΔΩ

 

Διαβάστε ένα ακόμη άρθρο μας, γεμάτο χρήσιμες πληροφορίες για τα ιατρικά scrubs και το τι θα πρέπει να προσέξετε πατώντας ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε μας στο Ιnstagram για να μην χάνετε τις νέες μας προσφορές!
Ακολουθήστε μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα άρθρα που ανεβαίνουν σχετικά με τα ρούχα της εργασίας σας!

 

Μπολοβίνας – Σταθερή Αξία στον Ιατρικό και Επαγγελματικό ρουχισμό εδώ και 50 χρόνια!

Ιατρικά Scrubs
Το κατάστημα μας βρίσκεται στο Γουδί από το 1985 η ενασχόληση μας όμως ξεκινάει 10 χρόνια πριν – Ιατρικά Ρούχα Αθήνα – Ιατρικά Scrubs
Ιατρικά Ρούχα
Ως Βιοτεχνία έχουμε την δυνατότητα να παράγουμε δικά μας ρούχα υψηλής ποιότητας για όλους τους επαγγελματίες
Ιατρικά Scrubs
Αποκτήστε ιατρικά scrubs διαλέγοντας μέσα σε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων και σχεδίων

Το παρόν άρθρο αποτελεί μια μετάφραση από το www.harveys.co.uk. Για το πρωτότυπο άρθρο ακολουθήστε αυτό το link

 

1 Comment

 1. Thwdoris
  31 Ιουλίου 2023 at 14:11

  Ωραίο άρθρο με χρήσιμες πληροφορίες για τα ιατρικά scrubs

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Description
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Add to cart
Click outside to hide the comparison bar
Compare
0
0